Wij hechten waarde aan duurzaamheid

Wij hechten waarde aan duurzaamheid

Wij hechten waarde aan duurzaamheid

Wij hechten waarde aan duurzaamheid

Duurzaam
bouwen

Wij geloven in gezonde gebouwen. Ze dragen bij aan het gevoel van welzijn. Daarom staat 2.0 Architecten voor duurzaamheid en kwalitatief hoogwaardige projecten.

Wij geloven dat de wereld beter kan. En als architecten dragen we daaraan bij.

We gebruiken verantwoorde materialen en maken een energiezuinig of zelfs energieneutraal ontwerp. Het betekent ook dat we goed nadenken over het toekomstige gebruik van ruimte en materiaal. Zo realiseren we gebouwen die hun waarde behouden in de toekomst. Zoals de duurzame demo-woning in de wijk ‘Groote Hoeven’ in Someren.

Het is niet het eerste duurzame gebouw. Het begon voor 2.0 Architecten met het paviljoen op de Floriade 2012 in Venlo. Ook dat moest ‘cradle to cradle’ zijn. Het hele gebouw kreeg later een tweede leven circa 110 km verderop. Waar? Hoe dan? Duurzaamheid is meer dan zonnepanelen of een warmtepomp. En duurzaamheid zit zeker niet alleen in dure innovaties.

Er zijn genoeg natuurlijke materialen beschikbaar. Zo staan er voor de woning in Someren Leilinden. Een natuurlijke vorm van zonwering. In de winter zijn deze bomen kaal en laten ze lekker de zon door. In de zomer zijn ze dichtbegroeid. Duurzaamheid is een combinatie tusseninnovatie, slimme technologie en gezond boerenverstand.

Meer weten? Of eens vrijblijvend een boom opzetten?