Woonhuis Bakel

Naast de bestaande woning is op het zelfde kavel een praktijkruimte gerealiseerd. In beginsel zal het gebouw gebruikt worden als kantoorruimte. Het gebouw zal echter later gebruikt gaan worden als woning wanneer de familie zorgbehoevend is geworden. Eén van hun kinderen zal dan met gezin in het ouderlijk huis gaan wonen. Met deze toekomstgedachte is het gebouw als los volume gerealiseerd met een eigen architectuur. Door de sanitaire ruimte als blokje en drie buitenwanden met geïntegreerde voorzieningen als kasten strategisch te positioneren ontstaat er een gebouw waar de ruimtes in elkaar overvloeien. Deze elementen zijn gegroepeerd onder een zwevend dak. Door de grote glasvlakken wordt binnen buiten zonder het verlies van privacy. De relatie met bosachtige omgeving wordt tevens versterkt door de wanden met hout te bekleden.

Aanvullende informatie

  • Projectadres: Woonhuis te Bakel
  • BVO: 245 m2
  • Bouwkosten: -
  • Ontwerp: 2004
  • Oplevering: 2008
  • Opdrachtgever: Particulier
  • Gebruiker: Particulier
  • Projectarchitect: Eric Schellevis
  • Medewerkers: Eric Vandenbrock, Johan Gijsbers
  • Adviseurs: Verhaegh advies
  • Aannemer: Wijnen Someren bouwmaatschappij
  • Interieurbouw: -
  • Fotograaf: Dick Holthuis Photography
  • filter-chronologisch: 2006-2008
  • filter-grootte: kleiner dan 1000m2
  • filter-status: gerealiseerd
  • Projectnummer: 0427