Entreehal Unica

De huidige hal van het Unica bedrijfspand in Geleen wordt ervaren als een bedrukte ruimte met een beperkte daglichttoetreding. De vierkante hal is nu volledig afgedekt met een kunststoffen dakkap die door veroudering is vervuild en aan transparantie heeft verloren. Het aangebrachte lamellen-plafond in de hal belemmert de daglichttoetreding daarbij nog meer. 2.0 Architecten is verzocht een ontwerp te maken voor een uitnodigende entree en een aantrekkelijke wachthal waar duurzaamheid en technologie zichtbaar kunnen worden gemaakt.

Het ontwerp is een integrale oplossing voor vervanging van de daklichtkap en een luifel. De luifel wordt voorzien van BI-PV panelen (daglicht doorlatende zonnepanelen). Door de luifel op een verhoogde lichtstrook op het bestaande dak te plaatsen lijkt het te zweven boven de dakrand. Dit ophogen genereert tevens de wenselijke extra hoogte in de beperkte hal-ruimte. In de hal wordt de opbrengst van de PV panelen zichtbaar gemaakt op een display bij de receptie. De luifel-constructie wordt uit gegalvaniseerd staal gemaakt, wat op een natuurlijke wijze ‘blend’ met de gevelmaterialen van het bestaande pand.

Aanvullende informatie

  • Projectadres: Kampstraat 8 te Geleen
  • BVO: -
  • Bouwkosten: -
  • Ontwerp: 2015
  • Oplevering: -
  • Opdrachtgever: Unica
  • Gebruiker: Unica
  • Projectarchitect: Edwin van der Wulp
  • Medewerkers: Luc van Doorn
  • Adviseurs: -
  • Aannemer: -
  • Interieurbouw: -
  • Fotograaf: 2.0 Architecten
  • filter-chronologisch: 2015-2017
  • filter-grootte: kleiner dan 1000m2
  • filter-status: ontwerp
  • Projectnummer: 1538