Villa Goltzius venlo

Villa Goltzius, bij ons beter bekend als "De Schoolstraat" is een project waarbij herbestemming van een bestaand magazijn heeft geresulteert in 8 mooie, luxe en ruime appartementen en 2 penthouses, op een historische locatie in Venlo. Villa Goltzius heeft een eigen parkeergelegenheid voor bewoners. Uniek in dit project is niet alleen het initiatief, dat afkomstig was van een particuliere investeerder, maar vooral ook de samenwerking met De Zorggroep, als het gaat om zorg op afstand. Er kan namelijk voor de bewoners zorg geregeld worden vanaf De Beerendonck, het verzorgingstehuis dat een aantal straten verder op ligt.

De appartementen voldoen aan de eisen van een zorgwoning, zo zijn ze drempelloos, hebben brede deuren, een scootmobielstalling met oplaadpunten, ruimere sanitaire ruimtes waardoor aanpassingen als beugels makkelijk te realiseren zijn, en een directe verbinding tussen slaap- en badkamer. Op het moment dat de bewoner zorg nodig heeft, kan er een overeenkomst worden gesloten met De Zorggroep die de zorg dan gaat leveren en een oproepinstallatie plaatst in de appartementen.

2.0 Architecten is verantwoordelijk geweest voor het ontwerp, voor de bouwbegeleiding en het interieur van de algemene ruimtes.

Aanvullende informatie

  • Projectadres: Schoolstraat te Venlo
  • BVO: 1341 m²
  • Bouwkosten: € 1.250.000,- excl. btw
  • Ontwerp: 2011
  • Oplevering: 2013
  • Opdrachtgever: Joron bv
  • Gebruiker: Particulier
  • Projectarchitect: Eric Schellevis, Piet Laumans
  • Medewerkers: Eric Vandenbrock, Johan Gijsbers, Luc van Doorn
  • Adviseurs: van Meijl Verhaegh, Volantis
  • Aannemer: Aannemersbedrijf P.H. van der Velden
  • Interieurbouw: -
  • Fotograaf: Dick Holthuis Photography
  • filter-chronologisch: 2012-2014
  • filter-grootte: kleiner dan 1000m2
  • filter-status: gerealiseerd
  • Projectnummer: 0815