woningen Laaghuissingel venlo

Woningcorporatie Woonwenz werkte al enkele jaren aan gebiedsontwikkeling ter plaatse van de Rijnbeekstraat (met het hoekgebouw) en de Laaghuissingel in Venlo. Ooit stonden hier verouderde schoolgebouwen van de tuinbouwschool, nu is het een hoogwaardig woongebied. Vrij uitzonderlijk is de inrichting van de openbare ruimte. Deze is als een park, volledig met veel groen, wandelpaden, wadi's én kunst, ingericht.

Algemeen geldt dat de 22 grondgebonden woningen zo zijn ontworpen, dat ze zowel voor jonge gezinnen, tweeverdieners, en voor senioren geschikt zijn. De badkamer en grootste slaapkamer liggen in alle woningen op de begane grond. Traplopen is dus niet per se noodzakelijk. Dit typeert de woningen tot levensloopbestendige woningen, alhoewel haar uitstraling anders kan vermoeden.

De parkachtige setting heeft geresulteerd in een vernieuwende omgang met de private en de collectieve buitenruimte en in een hedendaagse vertaling van de tuinstad, waarmee een alternatief voor het huidige standaard stedenbouwkundige verkavelingspatroon wordt geboden. De persoonlijke buitenruimte is vormgegeven in een kleinschalig terras in plaats van een tuin. De beleving van de tuin wordt vervolgens gecreëerd door de directe aansluiting in het parklandschap.

De grens tussen privédomein en de publieke ruimte met een collectieve identiteit, is zacht en vriendelijk. Deze grens staat in dienst van het uitdagende spel tussen de beide buitenruimten en wordt gevormd door een kniehoge heg. Een kenmerkend, natuurlijk element uit de parkcultuur.

Download hier in PDF meer informatie over de levensloopbestendige woningen aan de Laaghuissingel.

Aanvullende informatie

  • Projectadres: Laaghuissingel te Venlo
  • BVO: 3.486 m²
  • Bouwkosten: € 2.800.000,- excl. btw
  • Ontwerp: 2010
  • Oplevering: 2013
  • Opdrachtgever: Woonwenz
  • Gebruiker: Woonwenz
  • Projectarchitect: Eric Schellevis
  • Medewerkers: Johan Gijsbers, Luc van Doorn, Dennis Vullings
  • Adviseurs: WSM Engineering
  • Aannemer: Bouwbedrijven Jongen / VolkerWessels
  • Interieurbouw: -
  • Fotograaf: Dick Holthuis Photography
  • filter-chronologisch: 2012-2014
  • filter-grootte: 1000m2 tot 5000m2
  • filter-status: gerealiseerd
  • Projectnummer: 0817