Sint Martinus Shortstay Weert

De nieuwbouw aan de Boerhaavestraat bestaat uit 4 bouwlagen. De begane grond biedt huisvesting aan de ondersteunende en activerende begeleiding voor de 56 somatische cliënten. Daarnaast is de somatische dagbehandeling op de begane grond gelegen. De nieuwe vleugel heeft van de architect een directe verbinding met de huidige hoofdgang gekregen en door de nieuwe verbindingsgang ook met de ruimten van de behandel /ondersteunende dienst in de laagbouw. De verblijfsfuncties voor de 56 short-stay bedden bevinden zich op de drie verdiepingen. De nieuwbouw heeft een expressieve bouwmassa die bestaat uit twee uit elkaar gevouwen vleugels die aan de zijde van de hoofd verbindingsgang samenkomen. De gevels zijn uitgevoerd in stoer metselwerk in verschillende kleuren baksteen. Het binnengebied, dat ontstaat door het openvouwen van de vleugels is, sterk afwijkend van de buitenzijde, met een warme houtenbeplating bekleed. Bij de meer openbare of gemeenschappelijke ruimten zijn de gevelopeningen groter en is het contact met buiten sterker. De koppen van de bouwvleugels worden geaccentueerd door grote puien en de doorlopende dakranden.

Aanvullende informatie

  • Projectadres: Emmasingel 25 te Weert
  • BVO: 3.850 m²
  • Bouwkosten: € 5.400.000,- excl. btw
  • Ontwerp: 2005
  • Oplevering: 2007
  • Opdrachtgever: Van Aarle de Laat
  • Gebruiker: Stichting Land van Horne
  • Projectarchitect: Edwin van der Wulp
  • Medewerkers: Ves Verhaegh, Michel Stevens, Bart Reinders
  • Adviseurs: Goudstikker de Vries, Klicktet adviseursbureau
  • Aannemer: Bouwmij Wijnen Someren
  • Interieurbouw: -
  • Fotograaf: Rene de Wit
  • filter-chronologisch: 2006-2008
  • filter-grootte: 1000m2 tot 5000m2
  • filter-status: gerealiseerd
  • Projectnummer: 0304