WOONZORGCENTRUM Honinghoeve NIJMEGEN

Op de plek van het gesloopte woonzorgcentrum De Honinghoeve in Nijmegen is de nieuwe Honinghoeve voor stichting de Waalboog gebouwd. Dit moderne woongebouw huisvest 76 appartementen van 45 m² voor zorg behoevende ouderen in een 8 verdiepingen hoog bouwdeel. In de drie laagbouwdelen zijn zes kleinschalige groepswoningen voor dementerende ouderen gesitueerd. Daarnaast zijn in het complex een fysiotherapie praktijk en 3 'normale' huurwoningen opgenomen, en voorziet het gebouw aan de zorginfrastructuur voor de wijk Neerbosch-Oost. Het nieuwe complex is verbonden met de behouden gebleven kerk en het bestaande wooncomplex aan de oostzijde. De nieuwe Honinghoeve kent een alzijdige oriëntatie op het omliggende park en de aangrenzende wijk, wat heeft geresulteerd in een gevarieerde gevelexpressie met verbijzonderingen op de hoeken van de bouwdelen.

Aanvullende informatie

  • Projectadres: Fanfarestraat 39 te Nijmegen
  • BVO: 9.960 m²
  • Bouwkosten: € 12.200.000,- excl. btw
  • Ontwerp: 2000
  • Oplevering: 2010
  • Opdrachtgever: Stichting de Waalboog
  • Gebruiker: Stichting de Waalboog
  • Projectarchitect: Edwin van der Wulp
  • Medewerkers: Raiko Bloemers, Ves Verhaegh, Johan Gijsbers
  • Adviseurs: Plan & Projectpartners, Bouwtechnische adviesbureau J.L. Croes, Ingenieursburo Linssen
  • Aannemer: Van de Water aannemersbedrijf bv
  • Interieurbouw: -
  • Fotograaf: Dick Holthuis Photography
  • filter-chronologisch: 2009-2011
  • filter-grootte: groter dan5000m2
  • filter-status: gerealiseerd
  • Projectnummer: 0003