kinderdagverblijf het Witte Huis venlo

Op het hoofdterrein van de Mutsaersstichting in Venlo is in het voormalige administratiegebouw een kinderdagverblijf gerealiseerd. Door het verplaatsen van de hoofdentree naar de Postweg is de functie van 'Het Witte huis' als receptie- en administratiegebouw komen te vervallen. Het complex bestaat uit twee delen die een duidelijke weerspiegeling geven van de tijd waarin deze zijn gerealiseerd. Beide oude bouwdelen zijn in een latere fase wit geschilderd waardoor er een zekere mate van eenheid is ontstaan. Voor de nieuwe invulling met twee groepen voor kinderdagopvang, was naast een uitbreiding in de vorm van nieuw derde volume, een volledige interne verbouwing en herordening van de binnenruimtes noodzakelijk. In de uitbreiding zijn met name de slaapvertrekken voor de kinderen opgenomen. Voor de uitbereiding is gekozen voor een terughoudende architectuur waarbij het bestaande tussenlid (entreehal) als het ware is uitgebreid. Als gevelmateriaal is hierbij gekozen voor wit geschilderde houten delen die verticaal op de gevel zijn aangebracht. Het bestaande entreevolume aan de voorzijde is in gelijke uitstraling met de nieuwe uitbreiding aangepast. De oorspronkelijke kleurstelling van de twee bestaande bouwdelen is gehandhaafd gebleven.

Aanvullende informatie

  • Projectadres: Postweg te Venlo
  • BVO: 375 m²
  • Bouwkosten: € 575.000,- excl. btw
  • Ontwerp: 2009
  • Oplevering: 2010
  • Opdrachtgever: Mutsaersstichting
  • Gebruiker: Mutsaersstichting
  • Projectarchitect: Edwin van der Wulp
  • Medewerkers: Jeroen Boumans, Raiko Bloemers
  • Adviseurs: Volantis, Vissers & Vissers
  • Aannemer: Heymans servicebouw
  • Interieurbouw: -
  • Fotograaf: Dick Holthuis Photography
  • filter-chronologisch: 2009-2011
  • filter-grootte: kleiner dan 1000m2
  • filter-status: gerealiseerd
  • Projectnummer: 0913