regiokantoor Rabobank Venlo e.o.

Het nieuwe regiokantoor voor de Rabobank Venlo e.o. komt voort uit het initiatief om de stads- en dorpskantoren te bundelen in één gebouw. Deze reorganisatie heeft niet alleen geleid tot het bundelen van de afzonderlijke krachten, maar betekent tevens een nieuwe en innovatieve manier van werken. Veldhoen + Company heeft Rabobank Venlo begeleid in dit proces en heeft hiervoor een werkconcept ontwikkeld.

Voor de architectonische vertaling hiervan is een architectenselectie georganiseerd. Hieruit is het ontwerp van 2.0 Architecten unaniem gekozen. Het ontwerp heeft een open structuur georganiseerd rondom twee atria. Het centrale atrium is voor de optimalisatie van de interne interactie. Het atrium op de hoek markeert de entree en versterkt de representatiewaarde van het gebouw waardoor het gebouw in één oogopslag te lezen is. De semipublieke functies zijn kruislinks over de verdiepingen verdeeld om de bezoeker door het gehele gebouw te leiden. Zo ontstaat een zo groot mogelijke en meest klantvriendelijke interactie met de bankmedewerkers. Door technologie en werkplekomgeving integraal af te stemmen op de specifieke activiteiten van de Rabobank ontstaat een inspirerend en innovatief gebouw.

Aanvullende informatie

  • Projectadres: Noorderpoort 15 te Venlo
  • BVO: 4.000 m²
  • Bouwkosten: € 4.500.000,- excl. btw
  • Ontwerp: 2008
  • Oplevering: 2012
  • Opdrachtgever: Rabobank Venlo
  • Gebruiker: Rabobank Venlo
  • Projectarchitect: Eric Schellevis
  • Medewerkers: Raiko Bloemers, Luc van Doorn, Piet Laumans
  • Adviseurs: Nelissen ingenieursbureau, Advies- en Ingenieursbureau Van de Laar, BFB advies
  • Aannemer: Haegens Bouw en Ontwikkeling
  • Interieurbouw: I'M architecten
  • Fotograaf: Dick Holthuis Photography
  • filter-chronologisch: 2012-2014
  • filter-grootte: 1000m2 tot 5000m2
  • filter-status: gerealiseerd
  • Projectnummer: 0827