woonhuis asten

Het kavel van ca. 875 m² ligt in het uitbreidingsplan Loverbosch te Asten. Het woonhuis bestaat uit een betonstructuur waarin een groot gedeelte met glazen puien is ingevuld. Om de privacy van de bewoners, in een uitbreidingsplan te garanderen, is gekozen voor een introverte architectuur. Dit karakter wordt versterkt door de zwarte metselwerk schil. De royale ruimtes binnenshuis, voorkomen dat de circulatieruimten gangen worden. De leefruimten zetten zich voort in de buitenruimten. Het woonhuis is zodanig georiënteerd dat er in de patio een maximale lichtinval is, maar zonwering evenwel niet nodig is.
Door de Stichting Ruimte voor Ruimte is dit in 2006 gerealiseerde woonhuis als beste gewaardeerd voor opdrachtgeverschap, programma van eisen en de architectonische vertaling. De Stichting is samengesteld uit colleges van burgemeesters en wethouders, provincie en ministerie van VROM.

Aanvullende informatie

  • Projectadres: Bijenveld 8 te Asten
  • BVO: 242 m²
  • Bouwkosten: -
  • Ontwerp: 2004
  • Oplevering: 2006
  • Opdrachtgever: Particulier
  • Gebruiker: Particulier
  • Projectarchitect: Ton Kleinjans
  • Medewerkers: Johan Gijsbers
  • Adviseurs: Constructiebureau C.A.M. Vermeij
  • Aannemer: Bots Bouwgroep
  • Interieurbouw: -
  • Fotograaf: Zebra
  • filter-chronologisch: 2006-2008
  • filter-grootte: kleiner dan 1000m2
  • filter-status: gerealiseerd
  • Projectnummer: 0419