Keijsershof Venlo

In één complex zijn ouderen, individueel en samenwonende verstandelijk gehandicapten, dagverzorgingsruimtes en appartementen voor de huursector samengevoegd. Het wooncomplex bestaat uit twee bouwdelen. Een groot bouwdeel gelegen tegenover de St. Nicolaaskerk met een vleugel aan de Van Postelstraat en een kleiner bouwdeel aan de Hogeweg. Aan de zijde van het binnenterrein vormen brede galerijen een open, extroverte gevel. Op de brede galerijen zijn ruimtes gecreëerd die de bewoners kunnen inrichten als hun eigen buitenruimtes. De gevels aan de Van Postelstraat hebben een meer gesloten, stedelijk karakter. Ter plaatse van de hoofdentree is een grote verticale uitsnede gemaakt waarachter zich de lift en het trappenhuis bevinden. De gevel aan de Pastoor Gadiotstraat wordt gekenmerkt door de glazen uitbouw. Het doorlopende gemetselde gevelkader van de kopgevels en de dakrand omzomen een transparante gevel op de teruggeplaatste begane grond en dakverdieping. Het bouwdeel aan de Hogeweg is in twee delen opgesplitst. Een deel vindt aansluiting bij het grote bouwdeel door middel van een hoge onderdoorgang. Het gedeelte aan de Hogeweg heeft een geheel eigen uitstraling. Deze gevels zijn uitgevoerd in een donkere baksteen en hebben een strenge verticale ritmiek. De overhoekse balkons verzachten de hoeken en geven de gevels een schaalverkleining die aansluit bij de omliggende woningen.

Aanvullende informatie

  • Projectadres: Van Postelstraat- Hogeweg te Venlo
  • BVO: 5243 m²
  • Bouwkosten: € 5.500.000,- excl. btw
  • Ontwerp: 2003
  • Oplevering: 2006
  • Opdrachtgever: Woonwenz
  • Gebruiker: Woonwenz
  • Projectarchitect: Edwin van der Wulp
  • Medewerkers: Jeroen Boumans, Raiko Bloemers, Ves Verhaegh, Michel Stevens
  • Adviseurs: Tema Ingenieurs, Thissen installatietechniek
  • Aannemer: Verhoeven Bouw Zuid-Oost
  • Interieurbouw: -
  • Fotograaf: Zebra
  • filter-chronologisch: 2006-2008
  • filter-grootte: groter dan5000m2
  • filter-status: gerealiseerd
  • Projectnummer: 0526