WoonZorgComplex Sint Joseph Nederweert

In Nederweert, langs de Zuid-Willemsvaart tussen Weert en Helmond, is een nieuw zorgcentrum gerealiseerd voor 40 dementerende ouderen en 32 ouderen met lichamelijke beperkingen. In opdracht van Stichting Land van Horne kwam 2.0 Architecten tot een ontwerp dat recht doet aan de term 'kleinschalig wonen'. In het ontwerp zijn niet de voorzieningen leidend, maar de bewoners en hun wensen. Het resultaat is een modern complex dat allesbehalve institutioneel van opzet is, met aandacht voor verschillen in behoeften en beleving. Daarnaast zijn duurzame technieken en materialen toegepast.

Bij de hoofdentree in de centrale verbindingsruimte bevinden zich onder meer de receptie, een kapsalon, faciliteiten van verschillende zorgaanbieders en het restaurant. Het complex is ingebed in de woonservicezone en alle omwonenden kunnen van de faciliteiten gebruikmaken. De architectuur nodigt bewoners echter ook nadrukkelijk uit om de omgeving te verkennen: in het ontwerp is veel aandacht besteed aan de directe leefomgeving buiten. Tussen de omliggende bebouwing is het binnenhof met dierenverblijf te vinden, ook het dierenverblijf is bereikbaar via de hoofdentree.

Download hier uitgebreidere informatie over het ontwerp van dit woon-zorgcomplex

Zie ook dit artikel op de website van architectuurlijkweert.nl

Aanvullende informatie

  • Projectadres: ‘t Brugske te Nederweert
  • BVO: 7.100 m²
  • Bouwkosten: € 6.700.000,- excl. btw
  • Ontwerp: 2010
  • Oplevering: 2013
  • Opdrachtgever: Stichting Land van Horne
  • Gebruiker: Stichting Land van Horne
  • Projectarchitect: Edwin van der Wulp, Rob van Vugt
  • Medewerkers: Raiko Bloemers, Ves Verhaegh, Johan Gijsbers, Ron Haagmans
  • Adviseurs: Volantis, Advies & Ingenieursbureau Oranjewoud
  • Aannemer: Wijnen Bouw Horst
  • Interieurbouw: -
  • Fotograaf: Dick Holthuis Photography
  • filter-chronologisch: 2012-2014
  • filter-grootte: groter dan5000m2
  • filter-status: gerealiseerd
  • Projectnummer: 1010