Wooncomplex ''de staay''

Binnen de architectenselectie voor een nieuwe woonvoorziening op de plek van het oude multifunctionele centrum De Staay in winkelhart van Blerick is dit ontwerp aan Woonwenz gepresenteerd.

Het gebouw huisvest 49 appartementen in een hoog en aansluitend laag bouwvolume. In het hoge bouwdeel zijn ook de bergingen in een gestapelde oplossing over meerdere verdiepingen gesitueerd waardoor de hoek met de minste uitzicht-kwaliteit voor deze functie wordt gebruikt. Het lage bouwvolume is een halve verdieping opgetild ten opzichte van het maaiveld waardoor er voldoende privacy ontstaat voor de woningen op de onderste verdieping. Op het binnenterrein zijn de eigen parkeerplaatsen op maaiveld gepland. Het ontwerp is in de selectiefase al volledig in een 3D model uitgewerkt inclusief voorbeeld interieurs van de woonappartementen. Hierdoor heeft de opdrachtgever een zeer realistisch beeld gekregen van ons ontwerp.

Aanvullende informatie

  • Projectadres: Witherenstraat te Blerick
  • BVO: -
  • Bouwkosten: -
  • Ontwerp: 2014
  • Oplevering: -
  • Opdrachtgever: WoonWenz
  • Gebruiker: Woonwenz
  • Projectarchitect: Eric Schellevis
  • Medewerkers: Luc van Doorn, Piet Laumans, Jacqueline Peters
  • Adviseurs: -
  • Aannemer: -
  • Interieurbouw: -
  • Fotograaf: 2.0 Architecten
  • filter-chronologisch: 2012-2014
  • filter-grootte: 1000m2 tot 5000m2
  • filter-status: ontwerp
  • Projectnummer: 1408