WoZoco achterberg

Op uitnodiging van de Rhenense Woningstichting en zorgorganisatie Quarijn heeft 2.0 Architecten voor een selectie een ontwerpvisie gemaakt voor een zorgcomplex voor dementerende ouderen in Achterberg, gemeente Rhenen. Met de ervaringen die we in het verleden hebben opgedaan met huisvesting voor deze specifieke PG-doelgroep en context van de landelijke omgeving waarin het project moet worden gerealiseerd is dit ontwerp gemaakt. De bij ons bekende principes van geWOON wonen, geWOON buiten en geWOON interieur is het gebouw van binnen naar buiten en van buiten naar binnen ontworpen. Daarnaast is er veel aandacht besteed aan het huiselijk maken van de twee woongroepen en het creëren van een structuur voor het optimaal kunnen verlenen van zorg.

De archetypische vorm van een boerderij is als hoofd massa uitgewerkt, waarbij de twee groepswoningen herkenbaar zijn gesitueerd onder een groot doorlopend dak. De overdekte ruimte tussen de twee woningen vormt een mooie besloten buitenruimte. Op de verdieping zijn onder de kap de ondersteunende ruimtes gesitueerd en zijn de twee woningen met elkaar gekoppeld zodat deze binnendoor bereikbaar zijn voor met name de nachtzorg. Op het niveau van omgeving, gebouw en interieur is in dit ontwerp aansluiting gezocht bij de dagelijkse rituelen en de belevingswereld van de lokale bewoners.

Aanvullende informatie

  • Projectadres: Bovenweg te Achterberg
  • BVO: 1.500 m²
  • Bouwkosten: -
  • Ontwerp: 2015
  • Oplevering: -
  • Opdrachtgever: Rhenam wonen, Quarijn
  • Gebruiker: Quarijn
  • Projectarchitect: Eric Schellevis, Edwin van der Wulp
  • Medewerkers: Luc van Doorn
  • Adviseurs: -
  • Aannemer: -
  • Interieurbouw: -
  • Fotograaf: 2.0 Architecten
  • filter-chronologisch: 2015-2017
  • filter-grootte: 1000m2 tot 5000m2
  • filter-status: ontwerp
  • Projectnummer: 1524