Luifel ''De speelman'' heel

Het monumentale gebouw De Speelman van Daelzicht in Heel heeft een kleine luifel boven het terras van het restaurant. De verouderde luifel was aan vervanging toe. Door 2.0 Architecten is een nieuwe luifel ontworpen waarmee tevens een aantal functionele wensen konden worden opgelost. Naast een vergroting van de luifel is een berging voor tuinmeubilair toegevoegd en is de luifel samengevoegd met de entree van de ingang van de muziektherapie en de vluchttrap. Ook is de bestaande gevel van het muziektherapie deels vereenvoudigd en zijn enkele daglichtopeningen toegevoegd zodat een ruimte zonder daglicht functioneler kan worden gemaakt. De nieuwe luifel is als een duidelijk toegevoegd element ontworpen en is daarom geheel in hout uitgedacht. Het natuurlijke materiaal contrasteert daardoor mooi met de zware bakstenen gevels.

Aanvullende informatie

  • Projectadres: Heerbaan te Heel
  • BVO: -
  • Bouwkosten: -
  • Ontwerp: 2015
  • Oplevering: -
  • Opdrachtgever: BSU
  • Gebruiker: Daelzicht
  • Projectarchitect: Edwin van der Wulp
  • Medewerkers: Raiko Bloemers
  • Adviseurs: -
  • Aannemer: -
  • Interieurbouw: -
  • Fotograaf: 2.0 Architecten
  • filter-chronologisch: 2015-2017
  • filter-grootte: kleiner dan 1000m2
  • filter-status: ontwerp
  • Projectnummer: 1521