TRI-Paviljoen Floriade Venlo

Het speciaal voor de Floriade 2012 in Venlo ontworpen TRI-paviljoen heeft een nieuwe functie gekregen als natuurcentrum op het terrein van School voor Christelijk Onderwijs De Meerwaarde in Barneveld.

In het natuurcentrum De Meerwaarde kunnen leerlingen spelenderwijs de natuur ontdekken. Er zijn dieren gehuisvest, zoals knaagdieren, maar ook grotere dieren zoals schapen en geiten. Naast de dieren is er een ruimte voor het geven van instructies. Het TRI-paviljoen heeft o.a. een 'struindak' met een trap van 6,5 meter hoog waar planten groeien en waarop gelopen kan worden. Nagenoeg alles van het paviljoen is hergebruikt bij de verplaatsing en dat past prima in de C2C-gedachte van de Floriade. TRI (voorheen GOA) is hét samenwerkingsverband van hoveniers-, groenvoorzienings-bedrijven, gemeentelijke groendiensten, boomteeltbedrijven en scholen. 

Zie ook de website van De Meerwaarde in Barneveld: De Meerwaarde Barneveld

Aanvullende informatie

  • Projectadres: Floriade te Venlo, Rietberglaan 6 te Barneveld
  • BVO: -
  • Bouwkosten: € 100.000,- excl. btw
  • Ontwerp: 2011
  • Oplevering: 2012
  • Opdrachtgever: Stichting Tri
  • Gebruiker: Stichting Tri, Natuurcentrum De Meerwaarde
  • Projectarchitect: Eric Schellevis
  • Medewerkers: Frank van Thoor
  • Adviseurs: Vissers en Vissers
  • Aannemer: Willems Bouwbedrijf
  • Interieurbouw: -
  • Fotograaf: Dick Holthuis Photography
  • filter-chronologisch: 2012-2014
  • filter-grootte: kleiner dan 1000m2
  • filter-status: gerealiseerd
  • Projectnummer: 1104