Sportcomplex egerbos Blerick

In Venlo is een nieuw en modern sportcomplex volgens de duurzaamheidsprincipes (C2C) gerealiseerd. Een duurzaam gebouwde sporthal in Venlo-Blerick die volop gelegenheid biedt verschillende sporten te beoefenen. 2.0 Architecten heeft de eer gehad het ontwerp hiervoor voor haar rekening te nemen. Eén bestaande hal werd gerenoveerd en een nieuwe sporthal werd verdiept aangelegd. Door deze verdieping is een goede stedenbouwkundige aansluiting met haar omgeving ontstaan. Bijkomend voordeel is dat er in het sportcomplex Egerbos op een duurzame manier gebruik wordt gemaakt van natuurlijke koeling en dat beide sporthallen voorzien kunnen worden van noorderlicht.

Door de sloop van de bestaande kantine ontstond de mogelijkheid om een transparante horizontale plint te maken. Daardoor wordt een directe relatie gelegd tussen het entreegebied en de sporthal. De gevels worden opgetrokken uit natuurlijke begroeiïng als zijnde een groene sjaal. Hierdoor wordt zonlicht op de gevels vermeden en dus opwarming voorkomen. Een ander bijkomend voordeel is dat er geen graffiti meer op de muren terecht komt; een probleem waarmee het vorige gebouw kampte. De nieuwe kantine ligt tussen beide sporthallen zodat er direct zicht is op beide sportvloeren.

Zie ook de website van het C2C ExpoLab over sporthal Egerbos: Sportcomplex Egerbos.

Aanvullende informatie

  • Projectadres: Drie decembersingel 34 te Venlo
  • BVO: 4.800 m²
  • Bouwkosten: € 3.500.000,- excl. btw
  • Ontwerp: 2012
  • Oplevering: 2014
  • Opdrachtgever: Gemeente Venlo
  • Gebruiker: Diverse verenigingen
  • Projectarchitect: Eric Schellevis, Rob van Vugt
  • Medewerkers: Raiko Bloemers, Johan Gijsbers, Luc van Doorn
  • Adviseurs: Van Meijl-Verhaegh ingenieurs, Poeth advies, C2C Expolab
  • Aannemer: Rots Bouw
  • Interieurbouw: -
  • Fotograaf: Dick Holthuis Photography
  • filter-chronologisch: 2012-2014
  • filter-grootte: 1000m2 tot 5000m2
  • filter-status: gerealiseerd
  • Projectnummer: 1225