Hoofdvestiging DSV Venlo

Opdrachtgever DSV heeft na haar overname van Frans Maas het terrein aan de Tasmanweg aangewezen als hoofdvestiging. Dit betekent dat er op de locatie ongeveer 150 werkplekken bij moesten komen. Vanuit dit gegeven is er allereerst gekeken naar wat de meest rendabele en meest passende oplossing zou zijn. Twee scenario's zijn in kaart gebracht: Een nieuw kantoorpand bouwen op het terrein, of een deel van een hal ombouwen tot kantoren. Uit dit onderzoek van onze architecten is gebleken dat de verbouwing van een hal de meest passende oplossing was, voor zowel de opdrachtgever als de eindgebruiker.

Vanuit onze visie is er nagedacht over het gewenste kantoortype en welke bouwkundige voorzieningen er nodig zijn om de hal tot prettige, comfortabele werkplekken te transformeren. Er is gekozen voor de kantoortuin typologie. Gezien de afmetingen van de hal moest er dan ook creatief nagedacht worden over de daglichttoetreding. Zo zijn in de kantoortuinen patio's gemaakt die deze werkplekken van daglicht voorzien. Langs de gevels zijn grote raampartijen aangebracht. Om het daglicht verder in de kantoortuin te brengen is het plafond op drie meter hoogte gebracht. Eveneens een belangrijk aandachtspunt in de kantoortuin is de akoestiek. Om een goede akoestiek te verkrijgen is er extra aandacht besteedt aan het plafond. Voor de verlichtingsarmaturen is niet gekozen voor een standaard rasterverdeling maar is deze verdraaid in diagonalen.

Aanvullende informatie

  • Projectadres: Tasmanweg 2, Venlo
  • BVO: 4.000 m2
  • Bouwkosten: € 3.800.000,- excl. btw
  • Ontwerp: 2005
  • Oplevering: 2007
  • Opdrachtgever: DSV international
  • Gebruiker: DSV international
  • Projectarchitect: Ton Kleinjans, Marion Pieters
  • Medewerkers: Eric Schellevis
  • Adviseurs: Thissen installatietechniek, Venlo Energa electra, Venlo
  • Aannemer: Haegens bouw Horst
  • Interieurbouw: -
  • Fotograaf: Dick Holthuis
  • filter-chronologisch: 2006-2008
  • filter-grootte: 1000m2 tot 5000m2
  • filter-status: gerealiseerd
  • Projectnummer: 0631