Inrichting ondersteuningsruimte Maastro Clinic Maastricht

Voor de Maastro Clinic heeft 2.0 Architecten de bestaande ondersteuningsruimte voorzien van een nieuwe inrichting voor ca. 20 werknemers. Door logistieke beperkingen tussen de afdelingen, een slechte akoestiek en een nieuwe manier van werken was een nieuwe indeling van deze ruimte vereist. Uitgangspunt voor de werkplekken is een open werkomgeving, waarbij rekening is gehouden met de verschillende werkzaamheden zoals plannen, bellen, kopiëren, korte overleggen en het continue in- en uitlopen van doktoren en doktersassistenten. Door een groene zone te introduceren is in het ontwerp de ruimte functioneel in tweeën gedeeld. In deze zone bevinden zich de drie werkplekken voor doktersassistenten, welke afgescheiden zijn door een U-vorm om overlast naar andere afdelingen te voorkomen, maar qua routing goed bereikbaar zijn. Aan één zijde van deze U-vorm is een zithoek voorzien met pantry en lockers. Aan de andere zijde bevinden zich de twee sta-plekken voor artsen om post en statussen te kunnen aftekenen, en een kastenwand met postvakken t.b.v. patiëntengegevens. In het kantoorlandschap langs de buitengevel zijn door onze architecten in totaal drie werkeilanden gepositioneerd: 6 werkplekken voor mutatieplanners, 6 werkplekken voor patiëntenplanners en 3 werkplekken voor secretariële ondersteuning. In de wand van de U-vorm zijn de bestaande kasten en kopieerapparaten geïntegreerd. Tussen de werkeilanden zijn akoestische panelen opgehangen.

Aanvullende informatie

  • Projectadres: Dr. Tanslaan 12 te Maastricht
  • BVO: 265 m²
  • Bouwkosten: € 75.000,- excl. btw
  • Ontwerp: 2008
  • Oplevering: 2010
  • Opdrachtgever: Maastro Service Concept
  • Gebruiker: Maastro Clinic
  • Projectarchitect: Edwin van der Wulp, Rob van Vugt
  • Medewerkers: Eric Vandenbrock
  • Adviseurs: Cofely
  • Aannemer: -
  • Interieurbouw: H2 Interieur
  • Fotograaf: Dick Holthuis Photography
  • filter-chronologisch: 2009-2011
  • filter-grootte: kleiner dan 1000m2
  • filter-status: gerealiseerd
  • Projectnummer: 1409