Sint Martinus Longstay Weert

In opdracht van Stichting Land van Horne is een longstay verpleeghuisvleugel gebouwd. Sint Martinus wilde haar functie van specialistisch verpleeghuis verder uitbreiden en deze specialisatie diende ondersteunt te worden door een optimale huisvesting.

De 42 intramurale somatische plaatsen zijn door 2.0 Architecten in de vorm van wooneenheden conform de basis-kwaliteitseisen Bouwcollege in de categorie 'licht' opgezet, omdat bij deze doelgroep sprake is van een langdurige verblijfsituatie. Het individuele karakter van de doelgroep is vertaald in een zowel stedenbouwkundig als architectonisch zelfstandig woongebouw. Vanuit de stedenbouwkundige ordening is het gebouw opgedeeld in twee vleugels die naar de bestaande bebouwing uitwaaieren. Kenmerkend voor de bebouwing aan de Weerter centrumring is de grootschalige bebouwing aan de binnenzijde en de relatief kleinschaliger bebouwing in de vorm van geschakelde vrijstaande woningen aan de buitenzijde. Dit heeft geleid tot een verticale parcelering van de gevel aan de Emmasingel.

Aanvullende informatie

  • Projectadres: Emmasingel 25 te Weert
  • BVO: 2.885 m²
  • Bouwkosten: € 2.400.000,- excl. btw
  • Ontwerp: 2005
  • Oplevering: 2008
  • Opdrachtgever: Van Aarle de Laat
  • Gebruiker: Stichting Land van Horne
  • Projectarchitect: Edwin van der Wulp, Marion Pieters
  • Medewerkers: Ves Verhaegh, Ron Haagmans, Michel Stevens, Bart Reinders
  • Adviseurs: Goudstikker de Vries, Klicktet advies
  • Aannemer: Bouwmik Wijnen Someren
  • Interieurbouw: -
  • Fotograaf: Dick Holthuis Photography
  • filter-chronologisch: 2006-2008
  • filter-grootte: 1000m2 tot 5000m2
  • filter-status: gerealiseerd
  • Projectnummer: 0405