Mariënburght budel

Het nieuwe restaurant is door 2.0 Architecten gepositioneerd aan de voorzijde van het bestaande verzorgingshuis, direct bij de entree. In deze ruimte staat ontmoeten centraal. Zo kunnen mensen gezellig zitten, naar buiten kijken, winkelen, wachten op het bezoek, naar de kapper gaan, etc. In het nieuwe restaurant, dat de uitstraling van grand café heeft, wordt de gelegenheid geboden om echt te gaan 'uit eten' en er wordt een mogelijkheid geboden om een gezamenlijke activiteit te organiseren. De ovale vorm van de nieuwbouw zorgt voor een eigen architectuur. Het gebouw maakt zich los van de bestaande bouw en krijgt het karakter van een paviljoen. De hoofdentree wordt tevens door de eigenzinnige vorm zo min mogelijk uit het zicht genomen en begeleidt de binnenkomst van het bestaande gebouw. Voor de materialisering is een houten lamellenstructuur gekozen met als waterkerende laag een rode kunststof-dakbedekking die een warme uitstraling heeft. Door de uitwaaiering van de lamellen wordt de grondvorm versterkt. Het restaurant, de ontmoetingsruimte, de winkel en de keuken zijn georganiseerd rondom het centrale buffet. Van hieruit kunnen winkel en restaurant door één persoon bediend worden. Maaltijden worden geregenereerd in de keuken en aangevuld door een stuk 'front cooking' waardoor er meer contact is tussen de kok en zijn gasten.

Aanvullende informatie

  • Projectadres: Graafschap Hornelaan 2 te Budel
  • BVO: 300 m²
  • Bouwkosten: € 405.000,- excl. btw
  • Ontwerp: 2004
  • Oplevering: 2006
  • Opdrachtgever: Van Aarle de Laat
  • Gebruiker: Stichting Land van Horne
  • Projectarchitect: Eric Schellevis, Marion Pieters
  • Medewerkers: Raiko Bloemers, Ves Verhaegh
  • Adviseurs: Thissen Installatietechniek, Willem Bos Electro Techniek
  • Aannemer: Vlassak Aannemingsmaatschappij
  • Interieurbouw: -
  • Fotograaf: Rene de Wit
  • filter-chronologisch: 2006-2008
  • filter-grootte: kleiner dan 1000m2
  • filter-status: gerealiseerd
  • Projectnummer: 0430