Nieuwbouw Jong dementerenden Nijmegen

In het bosrijke, glooiende landschap aan de Groesbeekseweg in Nijmegen is één van de eerste woonvoorzieningen voor jong-dementerenden in Nederland verrezen.
In opdracht van en in nauwe samenwerking met De Waalboog, ontwierp 2.0 Architecten een gebouw waarin bewoners 'gewoon wonen'. In een huis waar een dak schuin is, een raam een gat in de muur en een deur een opening naar buiten of binnen. Een woning waar je slaapt in een slaapkamer, kookt en eet in de keuken of verblijft in de woonkamer. Wel zo begrijpelijk. Binnen deze woonomgeving zijn er volop gelegenheden voor ontmoeting en activiteiten. Een wandeling door het gebouw alleen al is een belevenis: het herbergt een verrassend circuit met verschillende rustplekken. De gangen zijn niet recht en klinisch, maar volgen de geknikte vorm van het gebouw. Een deel van het gebouw is opgetild door het landschap en vanaf het dakterras kunnen alle bewoners genieten van een fantastisch uitzicht. De vier groepswoningen hebben daarnaast allemaal een gezamenlijke woonkamer, leefkeuken en tuin of ruim balkon. Willen bewoners zich terugtrekken, dan kan dat in hun zit-slaapkamer met eigen sanitair.

Aanvullende informatie

  • Projectadres: Bosweg te Nijmegen
  • BVO: 2.875 m²
  • Bouwkosten: € 3.790.0000,- excl. btw
  • Ontwerp: 2009
  • Oplevering: 2012
  • Opdrachtgever: Stichting de Waalboog
  • Gebruiker: Stichting de Waalboog
  • Projectarchitect: Edwin van der Wulp, Piet Laumans
  • Medewerkers: Ves Verhaegh, Luc van Doorn
  • Adviseurs: Volantis, Plan & Projectpartners
  • Aannemer: Van de Water aannemersbedrijf
  • Interieurbouw: -
  • Fotograaf: Dick Holthuis Photography
  • filter-chronologisch: 2012-2014
  • filter-grootte: 1000m2 tot 5000m2
  • filter-status: gerealiseerd
  • Projectnummer: 0903