Groepswoningen Dichterbij Gennep

In het zuidelijke plandeel is een cluster voor mensen met ernstige gedragsproblemen verrezen. De woningen voor deze specifieke categorie bewoners kijken uit op een groencluster van bestaande en nieuwe groenelementen. De woningen, die dieper in deze cluster liggen, worden aan de achterkant en aan de zijkant omzoomd door grote groene schermen, die bestaan uit struikbeplanting en bomen. Aan de wegzijde wijken deze schermen terug, zodat er goed zicht blijft op de woningen en omgekeerd vanuit de woningen op de weg. Deze groenstructuur werkt als een rustgevend achtergronddecor, waartegen de individuele woningen zich aftekenen. Ter plaatse van de toegang van de wooncluster wordt een woning voorzien met een markante massa, zodat deze als een soort entreewoning het gebied bewaakt en de entree verbijzondert. Kernbegrippen hierbij zijn: terughoudend kleurgebruik, heldere massa compositie rond thema van de symmetrie-as, representatieve gevels, ingetogen, compositorisch afgestemd op het omsluitende groen, in de architectuur geïntegreerde toegangs-paden en tuininrichting.

Aanvullende informatie

  • Projectadres: Struikheide te Gennep
  • BVO: 2.170 m²
  • Bouwkosten: € 2.060.000,- excl. btw
  • Ontwerp: 2001
  • Oplevering: 2005
  • Opdrachtgever: Van Aarle de Laat
  • Gebruiker: Stichting Dichterbij
  • Projectarchitect: Ton Kleinjans, Peter Paul Oude Nijhuis
  • Medewerkers: Jeroen Boumans, Eric Vandenbrock
  • Adviseurs: Van Aarle de Laat
  • Aannemer: Bouwmaatschappij Wijnen
  • Interieurbouw: -
  • Fotograaf: 2.0 Architecten
  • filter-chronologisch: 2003-2005
  • filter-grootte: 1000m2 tot 5000m2
  • filter-status: gerealiseerd
  • Projectnummer: 0028