De Witte Steen Venlo

Het ontwerp voor 58 bewoners geeft een kleinschalige, dorpsachtige indruk van een tweetal straatjes met woningen. De doelgroep voor deze woningen zijn echter cliënten van de Zorggroep in Venlo met een lichamelijke of meervoudig complexe handicap. Bij het ontwerp is 'gewoon wonen' een centraal begrip geweest. Er is gebruik gemaakt van het archetype huis die het gevoel van de bewoners laat teruggrijpen naar het gewone huiselijke gevoel. Hoewel een aantal gebruikers noodgedwongen collectief zullen moeten wonen is het belangrijk dat zij hun eigen plekje hebben en dat de bewoners zo normaal mogelijk kunnen verblijven in hun huis. In elke woning zullen vier zelfstandige appartementen worden geclusterd. Door middel van gemeenschappelijke ontmoetingsruimten worden alle bewoners in een woonblok aan elkaar verbonden. Enkele bewoners hebben meer behoefte aan ontmoeting en zorg. De woonruimte van deze bewoners en hun gezamenlijke ruimte vormen aparte groepswoningen die in de kop van het woonblok is opgenomen in twee van de drie woongebouwen.  Aan het einde van de straten vormen de linten een dorpspleintje met hieraan het 'dorpscafé'. De ontmoetingsruimte van het activiteitencentrum is multifunctioneel en kan 's avonds als café gebruikt worden. Bewoners zijn zoveel mogelijk betrokken bij de keuze voor de inrichting van hun woningen.

Download hier meer gegevens over Witte Steen

Aanvullende informatie

  • Projectadres: Auxiliatrixweg 35 te Venlo
  • BVO: 4.225 m²
  • Bouwkosten: € 6.700.000,- excl. btw
  • Ontwerp: 2010
  • Oplevering: 2013
  • Opdrachtgever: De Zorggroep
  • Gebruiker: De Zorggroep
  • Projectarchitect: Edwin van der Wulp, Piet Laumans
  • Medewerkers: Raiko Bloemers, Ves Verhaegh, Luc van Doorn
  • Adviseurs: WSM Engineering, Nobel advies, Thijs Hermans Infra Design
  • Aannemer: Bouwbedrijven Jongen / VolkerWessels
  • Interieurbouw: -
  • Fotograaf: Dick Holthuis Photography
  • filter-chronologisch: 2012-2014
  • filter-grootte: 1000m2 tot 5000m2
  • filter-status: gerealiseerd
  • Projectnummer: 1024