Sporthal craneveldstraat Venlo

De bestaande sporthal aan de Craneveldstraat in Venlo is een naoorlogs monument. In opdracht van de gemeente Venlo is in twee fasen de bestaande sporthal gerenoveerd en een nieuwe uitbreiding aan de voorzijde gerealiseerd. In de nieuwe voorbouw zijn twee kleedkamers tussen de nieuwe sporthal en de fitnessruimtes gepositioneerd. Bij de opzet van de gevels van de sporthal is gezocht naar een expressie waarbij een passende knipoog naar de gevels van het bestaande gebouw wordt gemaakt. De nieuwe kopgevels van de sporthal zijn daarom uitgevoerd in een lichtkleurige naturel beton. De gevelelementen hebben dezelfde breedte - hoogte verhouding als de bestaande natuurstenen gevelelementen en zijn voorzien van een reliëf in blokmotief. Een dergelijk speels motief zien we ook terug in de kopgevels van de bestaande sporthal. De langsgevels van de nieuwe sporthal zijn volledig uit gematteerd glas opgetrokken waardoor er een prachtige lichttoetreding in de hal ontstaat. Het lagere bouwvolume waarin de fitnessruimte is ondergebracht is bekleed met ruwe zwarte western-redcedar delen in analogie met de schuttingen van de aangrenzende woningen. Door de strategische positionering van de nieuwe volumes is er een spannend nieuw entreegebied ontstaan in de restruimte tussen oud en nieuw.

Aanvullende informatie

  • Projectadres: Craneveldstraat 6 te Venlo
  • BVO: 2.675 m²
  • Bouwkosten: renovatie: € 600.000,- excl. btw, nieuwbouw: € 700.000,- excl. btw
  • Ontwerp: 2005
  • Oplevering: 2007
  • Opdrachtgever: Gemeente Venlo
  • Gebruiker: Diverse verenigingen
  • Projectarchitect: Edwin van der Wulp, Ton Kleinjans
  • Medewerkers: Raiko Bloemers, Ves Verhaegh, Michel Stevens
  • Adviseurs: Hollman adviseurs, Ingenieursbureau Palthe
  • Aannemer: Clabbers Bouw
  • Interieurbouw: -
  • Fotograaf: Rene de Wit
  • filter-chronologisch: 2006-2008
  • filter-grootte: 1000m2 tot 5000m2
  • filter-status: gerealiseerd
  • Projectnummer: 0516