Regiokantoor de Grift nijmegen

De directe omgeving van het regiokantoor kenmerkt zich door bedrijfsgebouwen en loodsen. Deze weinig inspirerende omgeving heeft tot een zeer rigide ontwerp voor het regiokantoor geleid. Voor de gevel is een streng systeem van opeenvolgende verticale aluminium kozijnen en paarsrood gemetselde penanten ontworpen, die per verdieping door horizontale banden van prefab beton worden opgedeeld. Het drie verdiepingen hoge gebouw heeft een hoogte accent aan de zuidzijde. In deze verbijzondering zijn het centrale trappenhuis en de sanitaire voorzieningen ondergebracht. De plattegrond is georganiseerd rondom een centraal atrium, die het gebouw als het ware in twee delen splitst. De atriumruimte wordt van boven, door daklichten, ruimschoots van daglicht voorzien. Centraal in het atrium is een "Fremdkörper" in de vorm een opvallend, met groen gebeitste houten delen bekleed, volume geplaatst. In dit volume zijn de vergaderruimtes en de pantry's ondergebracht. Plaatselijk zijn er houtwolcement eilandplafonds in de kantoorruimtes gemaakt, waarbij ook de onderzijde van de betonvloer deels in het zicht blijft. De scheiding tussen de gang en de kantoorruimtes is uitgevoerd in een hoge kastenwand van plaatmateriaal in een gelakte uitvoering.

Aanvullende informatie

  • Projectadres: Tarweweg te Nijmegen
  • BVO: 1.841 m²
  • Bouwkosten: € 2.500.000,- excl. btw
  • Ontwerp: 2004
  • Oplevering: 2006
  • Opdrachtgever: Stichting De Grift
  • Gebruiker: Stichting De Grift
  • Projectarchitect: Edwin van der Wulp
  • Medewerkers: Eric Vandenbrock, Ves Verhaegh
  • Adviseurs: Nelissen, Raadgevend Ingenieursbureau Peree
  • Aannemer: v/d Water Aannemersbedrijf
  • Interieurbouw: -
  • Fotograaf: Rene de Wit
  • filter-chronologisch: 2006-2008
  • filter-grootte: 1000m2 tot 5000m2
  • filter-status: gerealiseerd
  • Projectnummer: 0409