Atelier Beumers Panningen

De nieuwbouw van Beumers Ateliers wordt gekenmerkt door de confrontatie tussen oud en nieuw. Het project bestaat uit de renovatie van een bestaand pand, waaraan de nieuwbouw van het atelier en appartement is toegevoegd. Stedebouwkundig; de hoekoplossing wordt gekarakteriseerd door de rooilijnen van de bestaande bebouwing.
Architectuur; de schaal van het wonen is moeilijk te realiseren in een bedrijfsschaal. Er is daarom gekozen de bedrijfsschaal te verkleinen door de gevels zowel horizontaal als verticaal te laten verspringen. Door deze verkleining ontstaat er een duidelijke hoekoplossing en een aansluiting bij de schaal van de woonbebouwing. De gevelopeningen zijn minimaal omdat een lichttoetreding kleurverschillen in de stoffen van het atelier kan veroorzaken. Daarom is er gekozen voor een patio centraal in het gebouw, die tevens dient als intermediaire ruimte tussen de entree en werkruimte. Materiaalgebruik; vloeren, wand– en constructie elementen zijn samengesteld uit in het werk gestorte beton, uitgevoerd in schoon werk. De gevelopeningen zijn van gemoffeld staal en glas. De gevelwand is van zwarte baksteen in kloostermop formaat. Om het woonhuiskarakter van het pand te benaderen is er gekozen voor mahonie houten gevelinvullingen.

Aanvullende informatie

  • Projectadres: Kerkstraat 47 te Panningen
  • BVO: 1.000 m²
  • Bouwkosten: € 750.000,- excl btw
  • Ontwerp: 2003
  • Oplevering: 2005
  • Opdrachtgever: Beumers Ateliers
  • Gebruiker: Beumers Ateliers
  • Projectarchitect: Ton Kleinjans
  • Medewerkers: Ves Verhaegh, Michel Stevens
  • Adviseurs: Constructiebureau C.A.M. Vermeij
  • Aannemer: Janssen Bouw, Helden
  • Interieurbouw: -
  • Fotograaf: 2.0 Architecten
  • filter-chronologisch: 2003-2005
  • filter-grootte: 1000m2 tot 5000m2
  • filter-status: gerealiseerd
  • Projectnummer: 0229