Bouw Sporthal Egerbos vordert

De bouw van Sporthal Egerbos in Venlo, waarbij in het ontwerp veel rekening is gehouden met de toepassing van C2C-gecertificeerde materialen, is volop bezig. Binnen dit project wordt een bestaande sporthal gerenoveerd en wordt er een verdiept liggende aanbouw gerealiseerd waarbij onder andere gebruik wordt gemaakt van natuurlijke koeling. Om de sporthallen Egerbos weer voor vele jaren geschikt te maken voor het bewegingsonderwijs, maar ook voor de sportactiviteiten van de sportvereniging, heeft de Gemeente Venlo besloten tot dit project.  Er zitten zeven c2c gecertificeerde producten in het eindresultaat, waaronder de vloertegels, de gipsplaten, het aluminium en de dakbedekking.

 sandwichpanelen ivm groene wand

Over deze sandwichpanelen met afstandhouders worden draadmatten gemonteerd waar de klimop beplanting doorheen kan gaan groeien. Uiteindelijk zal de klimop deze wand geheel bekeden.

 

C2C gecertificeerd aluminium kozijn sporthal Egerbos

Aluminium kader met kozijn en daarboven plantenbakken. In het ontwerp is gekozen voor aluminium met een cradle-to-cradle certificering.

 

Binnenzijde Egerbos Venlo

Hier verrijst een scheidingswand tussen de toekomstige sporthal en de toekomstige kantine. De metselwand moet nog worden afgebroken en de zuilen zullen opnieuw worden bekleed omdat deze blijven staan in verband met de dragende functie ervan.

 

7 C2C producten in het ontwerp

Doorkijk naar buiten vanuit de toekomstige sporthal.