Help ons aan de publieksprijs van de wedstrijd Gebouw van het Jaar van de BNA!

Stemmen is niet meer mogelijk. Weten wat je gemist hebt?

Dat kun je eenvoudig doen door te stemmen op één van onze inzendingen. We stellen het zéér op prijs. Hieronder volgt een korte omschrijving van het gebouw waar je op kunt stemmen, en een link. Als je daarop klikt komt je op een pagina uit van de BNA Gebouw van het Jaar-website, waar je meteen meer foto's kunt zien en een uitgebreide tekst kunt lezen. Op diezelfde pagina kun je ook jouw stem op dat gebouw uitbrengen door te klikken op de gele banner met de tekst "stem op dit gebouw voor de wild-card!"

Als je kans wil maken om met je stem een iPad 2 te winnen kun je ervoor kiezen om je naam en mailadres achter te laten na het stemmen, maar dat is dus niet nodig om je stem uit te brengen.


Rabobank:

Hoe straal je met een gebouw uit, wie erin gehuisvest is? Volgens ons op deze manier: Het kantoor voor Rabobank Venlo en omstreken. Het gebouw heeft een solide en betrouwbare uitstraling door de monolietvorm, het past binnen de omgeving, maar is toch onderscheidend ten opzichte van de andere gebouwen. Tegelijk straalt het kantoorgebouw zowel van binnen als van buiten transparantie uit. Een prettige omgeving voor medewerkers en klanten. Vanaf 2012 worden hier alle stads- en dorpskantoren te Venlo en omstreken gebundeld.

Rabobank 3034klein

Klik hier om onze inzending van Rabobank de steunen

 

Jong Dementerenden

Het is een mooie opgave om een gebouw te ontwerpen dat past in een glooiende, natuurlijke omgeving. Dat tegelijk ook qua interieur past bij 3 verschillende type mensen die zorg nodig hebben, maar ook zoveel mogelijk gewoon moeten kunnen wonen en leven. En er dan ook nog voor te zorgen dat beroepskrachten er prettig en efficiënt in kunnen werken. Met deze woonvoorziening voor jong-dementerenden, één van de eersten in Nederland, hebben we die opgave gerealiseerd.

Jong Dementerenden

Klik hier om onze inzending van "jong dementerenden" te steunen 

 

Nieuw wonen Irene

Eén grote, stimulerende woonomgeving creëren in een natuurlijk gebied, voor ouderen met een zorgvraag. In samenwerking met ZZG, volgens de Vlindervisie, is dit gebouw onderdeel van het resultaat. Een logisch en mooi gebouw, met een interieur waarin mensen zowel in groepsverband als individueel kunnen wonen en leven. Hier zijn herkenbare ruimtes waarin mensen kunnen 'vlinderen' en aangename zorgappartementen gecombineerd in één gebouw.

Nieuw Wonen Irene Eikenhorst Dekkerswald

Klik hier om onze inzending van "Nieuw wonen Irene" te steunen

 

Residentiëel wonen

Acht woongroepen van 8 jongeren per groep realiseren in één gebouw, inclusief een ruimte voor ondersteunende diensten. Tegelijk de bewoners een zo normaal mogelijke en veilige woonomgeving bieden met maximale privacy. Dat was de opdracht die heeft geresulteerd in dit gebouw, genaamd 'De Waaier.' De vorm (lijkend op een asterisk van bovenaf gezien) en de indeling sluiten maximaal aan bij de behoeften van bewoners en beroepskrachten.

De Waaier - Mutsaersstichting Venlo - Residentieel

Klik hier om onze inzending van "Residentiëel wonen" te steunen

NB: Er kan helaas niet meer worden gestemd op bovenstaande gebouwen.