Bijzonder project: Vleermuizentoren "Oppe Brik"

Voor de gemeente Beesel hebben we een bijzonder object mogen ontwerpen: een vleermuis-toren in het plan 'Oppe Brik’ in Reuver.

Na presentatie aan de gemeente was de enthousiaste reactie van de wethouder: "GEWELDIG, welke vleermuis zou hier nou niet in willen wonen!"

Oordeel zelf....

Ontwerp: April 2016 - Realisatie: Mei 2016

1607 vleermuizentoren reuver

1607 vleermuizentoren reuver 06-04-16

Vlechtwerk Weverflat krijgt vorm

Het bijzondere “vlechtwerk” op de kopgevels van de renovatie van de Weverflat in Gennep krijgt langzaam vorm. Deze kopgevels worden opnieuw geïsoleerd en voorzien van een minerale steenstrips toplaag in een weefpatroon. De voorheen saaie kopgevels krijgen nu een schitterende gethematiseerde uitstraling passende bij de gehele nieuwe uitstraling.

Weverflat wordt gevlochten

Steenstrips toplaag vlechtwerk Weverflat Gennep

Rondleiding huisvesting voor dementerenden

Op dinsdag 22 september 2015 hebben Eric en Edwin hun Australische collega Stephen Geason, architect-directeur van Cykel Architecture uit Hobart rondgeleid langs een aantal aansprekende 2.0 projecten. Stephen heeft een Winston Churchill studiebeurs ontvangen om kennis en nieuwe ontwikkelingen op het gebied van huisvesting voor dementerenden in Europa naar Australië te halen. Wij bezochten op deze boeiende dag met hem de projecten Eikenhorst Groesbeek, Onder de Wieen in Blerick en St. Joseph in Nederweert.

Rondleiding Stephen Geason
Leon van Ooien van De Zorggroep en Stephen Geason (r)

Nieuwe opdracht van Meander Zorggroep

2.0 Architecten wint architectenselectie

Naar aanleiding van een architectenselectie, uitgeschreven door de Meander Zorggroep, is 2.0 Architecten uit Venlo geselecteerd als architect voor het ontwerp en de realisatie van 4 groepswoningen voor psychogeriatrische patiënten, inclusief tussen de 30 en 70 zorgappartementen met ondersteunende ruimtes, inclusief een buurtkamer. Dit ter vervanging van het huidige zorgcomplex aan de Schoolstraat in Bocholtz in de provincie Limburg.

perspectief schoolstraat

Inspiratielezing door 2.0 Architecten

 

Inspiratielezing LAKA huis 2015

2.0 Architecten heeft afgelopen maandag 7 september een Inspiratielezing gehouden bij LAKA-Huis over recente ontwikkelingen in de huisvesting voor Dementerenden. Daarbij is op chronologische wijze terug gekeken naar gerealiseerde projecten en een blik in de toekomst geworpen; hoe denken wij deze doelgroep in de toekomst te willen huisvesten. De presentatie is met veel enthousiasme ontvangen. Op naar mogelijke samenwerking!

Inhoud inspiratielezing LAKA huis

Heeft u de inspiratielezing gemist of wilt u meer weten? Bel ons even en vraag naar Edwin van der Wulp, of vul het contactformulier in en wij benaderen u zo spoedig mogelijk. 

 

Nieuwe woonwijk Oppe Brik te Reuver

Lees meer: Nieuwe woonwijk Oppe Brik te Reuver

Pagina 1 van 6